Glas Javnosti

BRNABIĆ: Zemlja nije snažna ako njeni građani ne mogu da ostvare svoje snove

Politika
Autor: Glas javnosti

Nijedna zemlja ne može biti dobra, snažna ako svaki njen građanin ne može da ostvari svoje snove i potencijale, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić pošto je Udruženju distrofičara Srbije uručila posebno vozilo, kupljeno uz finansijsku podršku Evropske unije.

Obećavam da ćemo nastaviti da sarađujemo i menjamo Srbiju zajedno, rekla je ona i podsetila da su ove godine obezbeđeni prvi bukvari i čitanke za gluve i nagluve osobe.

Brnabić je ocenila da se situacija osoba sa invaliditetom menja na bolje, ali da ona nije zadovoljna tempom kojim to ide.

Kao još jedan problem navela je pristupačnost banja osoba sa invaliditetom i istakla da se sprovodi pilot projekt da se Sijarinska banja učini dostupnom.

Šef delegacije Evropske unije Emanuele Žiofre rekao je da je lično veoma zadovoljan onim što je EU učinila u Srbiji svih ovih godina, ali posebno kada je kao danas u direktnom kontaktu sa korisnicima usluga.

U proteklih pet godina uložili smo 115 miliona evra u projekte socijalne inkluzije, rekao je on.

Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović rekao je da će ovim vozilom osobe sa invaliditetom moći da idu u školu, na fakultete, na posao i u banju na rehabilitaciju.

Ana, Srbija nije ista kao pre 10 godina, učinjen je veliki napredak, rekao je Trojanović.

On je zahvalio i Žiofreu na podršci koju su građani EU dali kupovinom ovog vozila.

Cena vozila je 44.000 evra, ima platformu za podozanje putnika, mesta za šest putnika, od kojih su tri za osobe sa invaliditetom.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR