Glas Javnosti

Brnabić o izborima: Idemo u najširu koaliciju

Politika
Autor: Glas javnosti

Brnabić:Idemo u najširu koaliciju, nosilac liste Aleksndar Vučić

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić rekla je danas da će Srpska napredna stranka (SNS) na beogradskim izborima ići u najširu moguću koaliciju do sada i istakla da će nosilac liste biti Aleksandar Vučić.

Brnabić je dodala da niko nije ostao izvan koalicije, već da su se javili i drugi na koje nisu računali.

- Postoje neka iznenađenja, liste o kojima ne bih sada govorila. Verujem da će večeras govoriti o tome i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, zato što je on zaslužan za ta pozitivna iznenađenja - rekla je Brnabić.

Ona je navela da je počastvvoana nekim imenima koja su na listi, ali je rekla da ne može da otkrije kako će se lista zvati i da će građani danas moći da čuju.

- Nosilac liste će biti Aleksandar Vučić i to je nama ogromna čast i još jednom sa imenom liste Aleksandar Vučić izlazimo na ove izbore. Mi se toga ne stidimo, time se ponosimo - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da se opozicija uvek stidi svojih lidera i nikada ne stavlja njihova imena na listu.


- Mi imamo potpuno drugu logiku. Mi nemamo šta da krijemo od Beograđana. Potpuno transparentno pokazujemo naš plan, program, ljude sa kojima idemo i na kraju krajeva, pod tom kapom ili ako želite, brendom Aleksandar Vučića idemo na izbore - dodala je ona.

Rekla je i da postoji jasan plan za Beograd.

- Ponosna sam što sam član te najšire i najveće i najbolje političke porodice okupljene oko Srpske napredne stranke i velika zahvalnost svim koalicionim partnerima koji su to prepoznali i trenutak na kraju krajeva u kome se danas nalazimo i želi da podrže taj plan za razvoj Beograda - rekla je ona.

Brnabić je navela koji su svi koalcioni partneri.

- Najšira moguća koalicija, dakle, biće Srpska napredna stranka, pa onda naši koalicioni partneri - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, PUPS, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista, SDP- Rasima Ljajića, SMP- Nenada Popovića, Udruženje građana Porodični alarm, Zelena stranka Ivana Karića, Andrija Mladenović, sa svojom samostalnom strankom...Najširi mogući front, svih onih ljudi, koji veruju da se, pod vođstvom Srpske napredne stranke i do sada, naših koalicionih partnera, Beograd, dobro razvijao, da imamo jasan plan, koji je, na kraju krajeva, u velikoj meri sadržan i u programu "Srbija 2027- Skok u budućnost - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da SNS ima potpuno ambiciozne, jasne, dobro definisane projekte, pre svega od izgradnje metroa, EXPO2027, čiji je Beograd domaćin, ali da se na to gleda mnogo šire i da je čitava Srbija domaćin EXPO-a.

- Beograd je praktično samo predstavljao vrata za ulaz u čitavu Srbiju, mi pripremamo i čitav tim u Vladi koji rade na tome, način na koji će svi oni koji dođu tada u Beograd na Ekspo biti u mogućnosti da čitavu Srbiju vide, sve naše lepote i vide sve ono što Srbija može da ponudi, ali onda naravno i projekti, kao što je bio BIO4 kampus, završetak Prokopa, kao nove železničke stanice, nova autobuska stanica, Linijski park, kulturno i arheološko nalazište Vinča-Belo brdo, naša Ložionica, kao novi kulturni i kreativni centar Beograda - dodala je Brnabić.



Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR