Glas Javnosti

BEOGRAD IDE NA NOVE IZBORE: Istekao rok za konstituisanje Skupštine grada

Politika
Autor: Glas javnosti

Rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda istekao je danas, a pošto se nisu stekli uslovi, biće održani novi lokalni izbori u glavnom gradu.

Sednicom je predsedavao Toma Fila kao najstariji odbornik koji je saopštio da nema kvoruma, te nema uslova za konstituisanje sednice.

Osim predsedavajućeg Tome File, na sednici nije se pojavio niko iz SNS i SPS, a uoči sednice u holu Skupštine grada okupili su se predstavnici koalicija "Srbija protiv nasilja" i NADA.

Fila je ovu sednicu najavio 1. marta pošto je tog dana konstatovao da nema kvoruma za rad i konstituisanje gradske skupštine na koju nisu došli odbornici sa liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" i Socijalističke partije Srbije.


Sednica je prvobitno bila zakazana za 19. februar, ali je i tada odložena zbog nedostatka kvoruma.

Predsedništvo SNS juče je donelo jednoglasnu odluku da se ide na nove beogradske izbore.

Kako Skupština grada danas nije konstituisana potvrđivanjem mandata odbornika, izborom predsednika Skupštine grada i imenovanjem sekretara, stvoreni su uslovi da se raspišu novi izbori.

Izbore treba da raspiše predsednik Skupštine Srbije u roku od mesec dana, a da se oni održe u roku od 45 do 60 dana. Do tada će gradom upravljati Privremeni organ.


Glas javnosti/Ag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR