Glas Javnosti

Cilj je da prosečna plata u Srbiji 2027. dostigne 1.400 evra

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo onog sekunda kada budemo prešli prosečnu zaradu u Srbiji od 1.000 evra, imati značajniji povratak naših ljudi iz inostranstva i istakao da je cilj da 2027. prosečna plata bude 1.400 evra.

-U Beogradu mislim da je prosečna plata od 1.000 evra odavno pređena, svakako u ovim najrazvijenijim opštinama je preko 1.100 evra. Naša je želja da u 2027. imamo 1.400 evra prosečnu platu i uveren sam da mi to možemo- rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da bi do kraja 2027. Srbija trebalo da dostigne cifru od 100 miljardi evra kada je reč o vrednosti godišnjeg BDP-a.


-Ja imam ovde spisak fabrika koje ćemo uskoro otvoriti i koje dolaze. Mi u prvih 45 dana ove godine imamo opet rekordan nivo stranih direktnih investicija. Ja se nadam, iako bih bio zadovoljan i sa 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija ove godine i bio bih posebno srećan ako bismo ove godine mogli da dostignemo nivo od pet milijardi stranih direktnih investicija. Ne zaboravite da u Srbiju dolazi 62 odsto SDI na Zapadnom Balkanu- rekao je Vučić.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR