Glas Javnosti

POJEDINA MESTA SU U ZONI POPLAVE: Brana u Orsku još jednom probijena

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Danas je vodostaj dostigao kritične nivoe.

U gradu Orsk u Orenburškoj oblasti došlo je do još jednog proboja brane, a moguće je da se nekoliko sela nalazi u zoni poplave, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

„U Orsku je došlo do još jednog proboja brane na području sela Stroitelej, Nikel, Lesotorgova i Borisoglebska“, navodi se u saopštenju Ministarstva.


Nešto ranije iz kabineta gradonačelnika je saopšteno da je brana probijena, nakon čega je počela evakuacija stanovnika sela Nikel najbližeg mestu nesreće, prenose RIA Novosti.

Kako je saopštila pres-služba vlade Orenburške oblasti, u Orsku je organizovano 12 centara za privremeni smeštaj, a ako bude potrebno, njihov broj će biti povećan.

U petak je u Orsku pukla brana koja je štitila grad od reke Ural.

Kako je pojasnio gradonačelnik Vasilij Kozupica, nasip je oštećen na dva mesta.

Kako je pojasnilo tužilaštvo, do incidenta je došlo zbog neblagovremeno preduzetih mera na održavanju hidrauličke konstrukcije.


Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po članu „Kršenje pravila bezbednosti tokom građevinskih radova“ i „Nepažnja“.

Polovina Starog grada bila je u zoni poplave. Spasioci su tamo pronašli tela dvojice starijih muškaraca.

Danas je vodostaj dostigao kritične nivoe, a prema poslednjim podacima, u gradu je poplavljeno 2.450 kuća i 3.185 okolnih površina.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naložio šefu Ministarstva za vanredne situacije Aleksandru Kurenkovu da hitno odleti u Orenburšku oblast i na licu mesta organizuje sve neophodne radove.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR