Glas Javnosti

OBJAVLJENI I REZULTATI ANALIZE ZARAŽENE BOCE: Otrovanog dečka pustili iz bolnice u Rijeci

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Nedavno su objavljeni rezultati analiza boce iz koje je pio povređeni mladić.

Nakon što je proveo deset dana na lečenju u riječkom KBC-u, 19-godišnji mladić, kojem je 4.novembra teško povređen jednjak nakon što je pio iz kontaminirane bočice mineralne vode u riječkom kafiću, pušten je na kućno lečenje.

Ni on, ni njegova porodica ne žele da daju izjave za medije.


"Ne želimo davati nikakve izjave dok traje istraga. Trenutno nemamo nikakvih saznanja u kojoj je ona fazi, niti nas je iko od nadležnih kontaktirao ovih dana, ali očekujemo da hoće kad se sve okonča i budu imali rezultate", rekao je član porodica nesrećnog mladića.

Iz policije potvrđuju kako je istraga i dalje u toku.

"Istraga traje i javnost će biti pravovremeno obaveštena kada budemo imali rezultate, ali budući da se radi o opsežnom postupku možemo očekivati da će on potrajati neko vreme", rekli su iz PU primorsko goranske.

Podsetimo, nedavno su objavljeni rezultati analiza boce iz koje je pio povređeni mladić.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirao povređeni po fizičko-hemijskim svojstvima poklapaju se sa tečnošću iz flaše aromatizovanog bezalkoholnog pića koja mu je servirana, dok je analizom utvrđeno da se radi o visoko alkalnim vodenim rastvorima. (pH=13,6)", saopštila je policija.

"Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o deterdžentu i/ili odmašćivaču. Dalje, u 20 nespornih staklenih boca istog pića primljenih u originalnoj ambalaži utvrđeno je da sadrži providne tečnosti sa pH 3,5, što odgovara pH vrednostima ovih vrsta pića.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR