Glas Javnosti

Bivšem hrvatskom ministru Banožiću preti višegodišnja kazna zatvora

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavo je na konferenciji da je smenio ministra odbrane Maria Banožića koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija, ali ostaje pitanje koliko godina zatvora mu preti.

Prema Krivičnom zakoniku, učesnik u drumskom saobraćaju koji kršenjem propisa o bezbednosti saobraćaja prouzrokuje opasnost po život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga prouzrokuje smrt jednog ili više lica, kazniće se zatvorom od tri do 15 godina.


Za nesavesnost zaprećena je kazna od jedne do osam godina, ali prema onome što do sada znamo, a to je da je Banožić namerno išao u preticanje po lošim vremenskim uslovima i smanjenoj vidljivosti, teško da se to može kvalifikovati kao nepažnja.


Premijer Hrvatske Andrej Plenković je izrazio saučešće poginulom vozaču kombija Goranu Šariću. „Čuli ste okolnosti nesreće i izražavamo žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitalizovanan s teškim telesnim povredama”, dodao je.


U nesreći je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, otac dvoje dece. Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Banožić je u vinkovačku bolnicu primljen u 8.30 sati, a potom je prebačen u KBC Osijek.


Iz osječke bolnice su izvestili da je Banožić na intenzivnoj nezi, da ima povrede mozga, grudnog koša i ekstremiteta, ali da nije u životnoj opasnosti. Lekari kažu da se ne seća nesreće.

Glas javnosti/N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR