Glas Javnosti

APOKALIPTIČNE SCENE NAKON POŽARA U HRVATSKOJ : Užarena plastika teče kao LAVA! (FOTO)

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Snimak iz Osijeka na kojem se vidi kako plastika teče kroz kanale na mestu velikog požara u tom gradu. Uprkos tome gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da je "kvalitet vazduha i vode zadovoljavajući".

On je naveo da su odmah po izbijanju velikog požara u firmi "Drava International", gde i dalje gori deset hektara uskladištene plastike, počela ispitivanja vode.

- Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske službe su se stavile na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća "Drava International" smo zbrinuli u gradsku Sportskoj dvorani "Jug 2" - kazao je Radić.


Navodi se da su vatrogasci još na terenu, a tri su prilikom gašenja požara povređena, od kojih jedan teže, nakon što je upao u šaht s užarenom plastikom.

On je smešten na odeljenje intenzivne nege KBC Osijek, a sutra bi trebalo da bude prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice koja ima Zavod za opekotine.

Veliki požar koji je buknuo kod prigradskog naselja Brijest uočen je i na satelitskom snimku iz svemira, a hrvatski mediji navode da se dim vidi i iz drugih gradova u toj zemlji i da je stigao do Bosne i Hercegovine.

Glas javnosti/Jutarnji.hr/Večernji.hr

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR