Glas Javnosti

PRODAJU EPS HITNO TREBA PREKINUTI: Novac za izgradnju Hrama Svetog Save preusmeriti na EPS!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Vlada RS je nedavno uzela 472 miliona dinara namenjenih za osnovnu mehanizaciju za površinske kopove EPS-a i novac dodelila na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj crkvi za nastavak radova na Hramu Svetog Save u Beogradu.

Još od 2020. svake godine najavljivano da  će radovi biti završeni te iste godine.

Zbog teškog ekonomskog položaja i dramatičnih događanja u Srbiji u toku  poslednjih meseci, ovakva odluka Vlade je u najmanju ruku deplasirana, pošto u  pretećem bankrotu Srbije "kićenje" Hrama ne može da bude prioritet. Nameću se  pitanja:

• da li je ovo, smišljeno od strane političara i vrlo lukavo davanje novca svih  građana Srbije, ciljano da bi izazvali gnev naroda prema SPC i zamaskirali  svoju odgovornost za kriminal, korupciju i urušavanje državnih institucija?

• šta će nam zlato i sve najskupocenije u Hramu ako se ruši Kosovski Zavet i narod na Kosovu i Metohiji predaje teroristima?

• da li to kite Hram, a uništavaju svetinju života?

• da li se uopšte može EPS, kao preduslov za opstanak Srbije, žrtvovati za  doterivanje hrama? Šta to činimo za buduća pokolenja?



EPS je nedavno preimenovan u AD, kao jedan na listi od 23 velika javna  preduzeća za rasprodaju

Za sada je ovo navodno zaustavljeno, a da li se odlukom da EPS-u oduzme novac za osnovnu mehanizaciju Vlada već odrekla  EPS-a?

Ovakav čin svakako nije u interesu građana Srbije koji su više decenija  svojim novcem gradili EPS. Sada se EPS sabotira, nipodaštavaju se naši  inženjeri, mešetari se sa Norveško-Mađarskim "stručnjacima", a gospođa  ministarka Dubravka Đedović je ovde u funkciji stečajne upravnice.

Prodaju EPS-a odmah treba prekinuti. EPS je kičma Srbije, tako da  država i građani Srbije moraju da budu vlasnici EPS-a.

Uzdamo se u mudrost arhijereja SPC da će sagledati opasnost za Srbiju, da  neće uzeti učešće u privatizaciji EPS-a od čega se Srbija nikada ne bi oporavila i  da će pogrešno preusmeren novac vratiti Vladi za potrebne nabavke EPS-a.

Dr Milica Tomašević, RAS, Akademija za biološki i duhovni opstanak srpskog naroda

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR