Glas Javnosti

Ekumenizam je kriv za sve

Lični stav
Autor: Glas javnosti

U poslednje vreme postoji nekakvo specifično stanje koje može da se nazove stanovita aktivacija straha proistekla iz svih vanrednih uslova raznih kriza, katastrofa i ratnih sukoba.

No strah, kako to duhovnici navode, ne mora donositi samo porazne plodove smućivanja, već pre svega može da pomogne da se pribegava Gospodnjem utočištu kroz molitvu, da nas podstakne na pokajanje, da nam otvori oči u kakvom zlu leži svet i najvažnije da naše duhovno nastrojenje bude okrenuto razumevanju Božjeg promisla o ovome svetu. Prosto sasvim je drugo govoriti o događajima koji nastupaju, a sasvim drugo biti učesnik svetske katalizme koja se tek nastupa, zapravo govor o nastupajućim nedaćama pomaže da se odvije priprema sopstvenog nastrojenja za te neviđene uslove i duhovnici ističu da je to, inače, najvažniji razlog uopšte govora o budućnosti.



Pripreme za velike katastrofe
Zaista nezaobilazna je nadolazeća kriza sa nekakvom Bolesti Iks, iako se već mnogo govori o njoj, možda je, ipak, potrebno istaknuti povodom ove bolesti da će agresija svetskih i državnih institucija biti nesrazmerno veća od prethodnih sličnih kriza i povezana sa nesagledivom panikom. Priprema za te uslove vidljive su svuda u svetu, navodimo podatke da se u Kini i u SAD svinjama i majmunima daju zdrastveni tretmani sa živim patogenom Ebole. Nadalje, ovo morbidno globalističko društvo tretira zdrastvenim tretmanom i divlje životinje u Severnoj Americi koje sada sve češće pokazuju stanje nervene neuravnoteženosti, dezorjentacije, slepila i druge posledice. U međuvremenu, narastaju posledice zdrastvenog tretmana koje samo u Gugl pretraživaču za Sindrom iznanadne smrti izbacuje rezultate pretrage i to za 2020. godinu 46 miliona rezultata pretrage, za 2021. g. daje 73 miliona rezultata pretrage, dok za 2022. g. daje 1 milijardu rezultata pretrage i prosto je nezaobilan ogroman rast raznih postiranih sadržaja sa samo ovim sindromom i pitanje je – Koje i kakve su stvarne posledice zdrastvenog tretmana u celom svetu? Mogli bismo postaviti i još jedno pitanje – Odkud se tako brzo implentira zakonska regulativa pod nazivom MAID ili eutanazija u više zemalja sveta? Među ovim državama prednjači Kanada koja obavezno savetuje siromašnima, teško bolesnim, ali i maloletnim licima da pristupe proceduri eutanazije i to po ubrzanom postupku. Strahovito je iskustvo jedne porodice koja nije uspela da blokira proceduru MAID potpisanu od maloletnog člana porodice.

Zatim, nemojte ispustiti iz vida da se danas u brojnim državama sveta kreću ogromna vojna logistika i moglo bi se postaviti pitanje - Da li ta vojna logistika pored ratnih sukoba ima i neke druge primene u perspektivi? Npr. u SAD gotovo preko noći je stvorena platforma za aktivaciju saveznih snaga kao i federalnih snaga ni manje ni više nego na celom prostoru SAD. Svedoci smo da se redom aktiviraju svi kontinenti, da su pretnje zvaničnika pojedinih država za sve većim eskalacijama sukoba i to između nuklearnih sila, a da tendencije smirivanja kriznih žarišta gotovo da nema. Poslednja obećanja za eskalacijom sukoba je naglašavanje SAD i Izraela da će Iran biti svakako deo budućeg konflikta, dok se Severna i Južna Koreja u svojim vojnim vežbama i simulacijama međusobno targetiraju.


Nadalje, iza scene odvijaju se i pripreme za uvođenje digitalnog identiteta najpre lomljenjem stavova pojedinih pravoslavnih crkava, pa tako Grčki sinod prednjači u prihvatanju elektronske lične karte nazivajući stavove protivnika u grčkom protestu prošle jeseni parareligijskom precepcijom, terotičarima zavere i ostalim poznatim nazivima i tako iznova promovišući neosergijanstvo kao novoustalu jeres. Imajući u vidu brojne laboratorije 4. industrijske revolucije širom sveta nije teško zaključiti da iza brda vreba digitalna integracija svih podatka ukuljučujći nezaobilazan zdrastveni tretman u formiranju propasti čoveka i celih naroda ili svu tu proceduru možemo nazvati - popis za put u pakao.

NE EKUMENIZMU!

Za to vreme ni u Srbiji se ne gubi vreme, pa SPC intezivno priprema doček satanisti i arhijeretiku u Srbiju. Za taj užasan plan pripremljen je i broj ubijenih Srba u NDH i najvećem stratištu Jasenovcu prigodno smanjen i za sedam puta ili za više od pola miliona ubijenih, za tu svrhu se, nadalje, ruše i crkve na Kosovu i Metohiji i dokazuje se da su pravoslavne svetinje podignute na temeljima katoličkih crkava i za tu svrhu ekumenisti žure da prislužuju u Institutu Alojzija Stepinca veličajući ustaške ideologe i zločince. Sada se potpuno jasno ocrtava glavni razlog zašto se srpski narod nalazi u ovom bezizlazu iz kojeg ne vidi nikakav put. Ponovimo reči jednog duhovnika ...Za sve je kriv ekumenizam...opisujući razloge za sve naopake društvene i političke procese u Srbiji, pa i u čitavom svetu. Ekumenizam kao predvorje svetske religije Novog svetskog poretka koji po Svetom Justinu Ćelijskom je zapravo skup svih jeresi ili kako ovaj svetitelj kao jedan od najvećih duhovnika 20. veka govori – Ekumenizam je svejeres. Ekumenizam nas drži u okovima uskraćujući nam ono tiho i postojano duhovno vođenje u svakoj parohiji i eparhiji koje smo imali kroz vekove, ekumenisti Srbe privezuje onima koji ih vode u pakao nazivajući arhijeretika u crvenim cipelama od dečje kože „svetim ocem“. Ova jeziva jeres kroz promotere u SPC obmanjuje, truje svaki duhovni i patriotski stav, misao i želju da se pronađe voda živa u čistom pravoslavnom duhovnom pokroviteljstvu. I tako, kao začaran srpski narod biva uvučen u ralje ove strašne jeresi mrcvaren mlakim odnosom ekumenističke jerarhije SPC i prema LGBT bezumlju i prema pošasti zdrastvenog tretmana i prema milionskim žrtvama srpskog naroda samo u 20. veku i prema odbrani najsvetije srpske zemlje Kosovu i Metohiji i prema otvorenoj veleizdaji i okrećući glavu od vapijućeg glasa potlačenog i poniženog srpskog naroda širom srpskih zemalja, a posebno na Kosovu i Metohiji.


I tako od nemila do nedraga, srpski narod traži izlaz u ovom jedinstvenom istorijskom momentu još neverujući da ga je snašla sudbina u kojoj voljena njegova crkava boluje od najteže bolesti. Kakav to izlaz može biti u ovoj nestvarnoj situaciji opšteg pada pokazaće se uskoro odnosno izlaz može biti samo kod onih arhijereja koji ne priznaju unijatske odluke Kritskog razbojničkog sabora održanog 2016. godine i naposletku onih arhijereja koji se ograde od saučešništva u zajedničkoj službi sa vrhunskim otpadnikom – papi. Tako dakle, odgovor je blizu, draga braćo i sestre, tu u našim srcima, ne sudi nikome neki tamo vernik nego njegova savest i sam Gospod i horovi novosrpskih svetih mučenika 20. veka i svi sveti vekovnog hrišćanskog podviga. U istoriji Pravoslavnih crkava bilo je mnogo jeresi, ali Pravoslavlje su uvek odbranili oni služitelji Prestolu Gospodnjem koji se nisu odrekli čistote vere Pravoslavne. Ako možda još ne znate put, potražite u nedrima Srbije ispovedničku, proganjanu i mučenu eparhiju u progonstvu Blaženopočivšeg Vladike Artemija, pa će Vam se mnogo toga lako pojasniti.

Ne zaboravimo ni grupu građana koja se okuplja pred Skupštinom, doduše u zimskim danima nešto ređe, ali koja uporno poziva na borbu za opstanak u više od 1100 dana.

„Ekumenizam je najstrašnija jeres, ona je temelj baruštine jedne svetske religije Novog svetskog poretka koja hoće da ukine Pravoslavlje i razori svaki narodni pokret za odbranu otadžbine. NE EKUMENIZMU!“


AUTOR: Gordana Kangrga-Mikulić

Mišljenja i stavovi u Kategoriji "Lični stav" nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR