Glas Javnosti

SUD U BEČEJU SVE ŠOKIRAO: Žene koje su samog ostavile nastradalog dečaka s posebnim potrebama puštene na slobodu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bečeju nije prihvatio predlog nadležnog javnog tužilaštva iz tog grada te nije odredio pritvor Mirjani L. (60) hraniteljki četrnaestogodišnjeg dečaka koji je u subotu 19. avgusta poginuo posle pada sa prozora sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju.

Kako saznaje Blic, pritvor nije određen ni Zdenki K. (56) koju je Mirjana angažovala da brine o detetu dok je ona na odmoru, kao ni njenoj rođaci Lj. P. (49) koja ima hrvatski pasoš, tako da će se sve tri braniti sa slobode a sumnjiče se da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

One su prethodno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju koje je sudu predložilo da im odredi pritvor, a kako nam je rečeno u Osnovnom sudu u Bečeju, izrečena im je mera zabrane međusobnog komuniciranja, kao i sa svedocima koji tek treba da budu saslušani.

Zdenka K. iz Bačkog Gradišta, kojoj je hraniteljka Mirjana L. (60) iz Bečeja ostavila na čuvanje dečaka sa posebnim potrebama koji će potom poginuti prilikom pada kroz prozor sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj ulici, godinama se bavi čuvanjem dece u slobodno vreme, a za ovaj posao primila je 25.000 dinara.

- Mirjana je angažovala Zdenku da pričuva njenog 14-godišnjeg štićenika dok je ona na moru i za tu uslugu joj platila 25.000 dinara. Zdenka je sa rođakom iz Hrvatske Lj. P. (49) došla u stan u kome je Mirjana živela sa dečakom. Ispratili su hraniteljku na more, a posle tri-četiri sata otišle u prodavnicu i ostavile dečaka bez ikakvog nadzora, iako je reč o licu sa posebnim potrebama i ozbiljnim mentalnim smetnjama - priča  izvor blizak istrazi.

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR