Glas Javnosti

SRAMAN POSTUPAK : Napadnut radnik "Gradskog zelenila" u Čačku

Hronika
Autor: Glas javnosti

U čačanskom naselju Trnava došlo je do incidenta kada je radnika JKP "Gradsko zelenilo" napao vlasnik parcele na kojoj su zaposleni iz ovog javnog preduzeća obavljali radove po nalogu komunalne inspekcije.

Radnici "Gradskog zelenila" bili su angažovani na uklanjanju niskog i žbunastog rastinja. Vlasnik je bio opomenut da to skloni jer smeta meštanima, ali kako on nije to učinio, stigao je nalog za izvršenje od strane komunalne inspekcije. Sve vreme dok su radili, vlasnik te parcele ih je ometao i nije im dozvoljavao da obavljaju svoj posao - započinje priču Radenko Acović, zaposlen u "Gradskom zelenilu".


Njegova dužnost bila je da proveri da li su radnici bezbedni
, stoga je u ranim jutarnjim časovima krenuo u obilazak. Pri samom ulazu u parcelu sačekao ga je vlasnik koji mu je rekao da izađe.

- Ja sam rekao da nema problema i da ću izaći, ali samo prethodno da se uverim da je sa radnicima sve u redu i da rade u bezbednim uslovima. On je prvo počeo da mi se unosi u lice, a zatim je uzeo debeli štap dužine od preko dva metra u nameri da me zaplaši. Videvši da je sklon fizičkom obračunu, ja sam se okrenuo i pošao sa parcele. Međutim, on mi je prišao sa leđa i udario štapom - kaže Radenko.

Čitav ovaj slučaj prijavljen je nadležnim organima, a Radenku je lekar specijalista nakon udarca konstatovao lakše telesne povrede. On se nada da će sve biti završeno po kratkom postupku, jer je ovakvo ponašanje pojedinaca prema radnicima javnih preduzeća nedopustivo.

Glas javnosti/Rina

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR