Glas Javnosti

Kosta Kecmanović "ZAVODI RED" U KLINICI: Traži nemoguće, pravi lom, prohtevi...

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečak ubica redovno pokazuje znake histeričnog deteta, a sada ide korak dalje, tako što novim zahtevima "zavodi red" u ovoj ustanovi.

Kosta Kecmanović, koji je počinio jezivi masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", gde je ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, još uvek se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.


On je smešten u posebnom odeljenju gde se vrši veštačenje njegovog zdravstvenog stanja i ličnosti. Kako saznajemo, dečak ubica redovno pokazuje znake histeričnog deteta, a sada ide korak dalje, tako što novim zahtevima "zavodi red" u ovoj ustanovi. 
Počev od toga da mu redovno smeta, dečak ubica se očigledno u ovom ustanovi već uveliko odomaćio, prema svim zaposlenima ponaša se kao da je ovde na odmoru, a ne na lečenju i proceni zbog stravičnih stvari koje je počinio.

- Dečak se nekim danima ponaša kao da misli da će uskoro izaći na slobodu, ispoljava vrlo neobično ponašanje kada je reč o tome. Sada kada je čuo da nema ništa od toga da kući ide za Novu godinu, počeo je da traži nebulozne stvari. Zahteva da se napravi potpuna praznična atmosfera u Klinici, traži razmeštaj u svojoj sobi, pa mu ni manje ni više, smetaju "zamagljeni" prozori, niko ne može ni da proviri u prostoriju gde je smešten - kaže izvor blizak istrazi.


Prema informacijama, ukoliko sud i stručnjaci iz oblasti psihijatrije procene da Kosta Kecmanović predstavlja opasnost po okolinu, što uopšte nije sporno, postoji mogućnost da ostane u psihijatrijskoj bolnici.

Ova odluka će zavisiti od rezultata veštačenja, koje će analizirati njegovo psihičko stanje i proceniti rizik od daljih potencijalno opasnih postupaka.

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR