Glas Javnosti

HOROR U SUBOTICI : Primoravali devojke na seksualni odnos sa migrantima

Hronika
Autor: Glas javnosti

MUP je saopštio da su uhapšene dve osobe iz Subotice zbog sumnje da su vrbovali devojke koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju i primoravali ih na seksualni odnos sa migrantima.

Policija je u okviru opsežne akcije suzbijanja iregularnih migracija rasvetlila krivično delo trgovina ljudima za koje se sumnjiče dve osobe ranije uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Subotičani Z. B. (1993) i M. K. (1989) su, kako se sumnja, na području Subotice organizovali prostituciju tako što su vrbovali devojke koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju i primoravali ih na seksualni odnos sa migrantima, piše u saopštenju MUP-a.

Njih dvoje su u jednomesečnom pritvoru zbog sumnje da su u proteklih šest meseci za novac pružali smeštaj iregularnim migrantima.

Od početka akcije suzbijanja iregularnih migracija koja je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića pokrenuta 27. oktobra, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici MUP pronašli su 6.601 iregularnog migranta.

Detaljnom pretragom terena pronašli su 31 automatsku pušku, 12 pištolja i 3.227 komada municije različitog kalibra.

Više stotina policijskih službenika je kontrolisalo 156.803 vozila, a u ovoj akciji zadržano je 277 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneto je 40 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 u vezi sa oružjem, 13 za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i više krivičnih prijava za druga dela, navodi MUP.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR