Glas Javnosti

„TORTURA SE NASTAVLJA, NAŠA TRUDNA SNAJA JE DOŽIVELA STRES, TUŽILAŠTVO MESECIMA ĆUTI!“ – Radosavljevići ogorčeni i zabrinuti

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ni skoro godinu dana otkako je tada devetnaestogodišnji Nikola Radosavljević iz Koraćice kod Mladenovca pretrpeo nasilje od strane policijskih inspektora, nema pomaka u vezi sa postupkom koji su pokrenuli pred tužilaštvom, a nastavljaju se perfidni pritisci i tortura nasilnika, kažu za Glas javnosti Radosavljevići.

Već neko vreme, pričaju Nikola i njegov otac Branislav Radosavljević, dešava se da se inspektor protiv koga su podneli krivičnu prijavu, nađe u njihovoj blizini, sedne, na primer za susedni sto u kafiću, kao da ih, kako kažu, prati, izaziva. Vrhunac je, dodaju, bio pre nekoliko dana kada se Nikola sa svojom trudnom devojkom i dvojicom komšija koje je povezao kolima, vraćao u selo. Policijsko vozilo se, prema Nikolinim rečima, odjednom pojavilo iza njih, pratilo ih, a onda im je ablendovanjem dat znak da treba se zaustave pored puta. Iz kola je, priča Nikola, izašao policijski inspektor protiv koga su pokrenuli postupak pred Tužilaštvom u Mladenovcu, sa kolegom.

Potom su nas legitimisali, pretresli vozilo i nas, pozvali saobraćajnu policiju, nastavlja priču sada dvadesetogodišnji Nikola. Posle izvesnog vremena su ih pustili da nastave put. Ali sve to je, kaže, veoma teško primila njegova devojka u sedmom mesecu trudnoće, koja je doživela stres i dobila bolove u stomaku, zbog čega su je odveli lekaru koji joj je prepisao lekove za smirenje. Srećom, sve se završilo bez težih posledica po bebu i trudnicu.


Međutim, to, kako kažu, ne znači da mogu da budu mirni. Nikolu je ovaj događaj podsetio na ono što se desilo marta prošle godine kada su ga, kako je tada ispričao i za Glas javnosti, policijski inspektori zaustavili na seoskom putu dok je bio sam u kolima i fizički ga maltretirali, a posledice su bile prelom rebra, hematomi na usni i bubregu, povreda nosa, dok su mu, pošto su ga snažno šutirali, na leđima ostali tragovi obuće jednog od pripadnika policije.

Još uvek, pema rečima Radosavljevića, od tužilaštva nema informacija o tome šta se dešava sa krivičnim prijavama koje su podneli protiv dvojice inspektora. Nikola je jedino dobio poziv za 22. januar na, kako navode, prepoznavanje inspektora koji su ga napali prošle godine, ali su to odložili. U međuvremenu su promenili advokata i angažovali advokaticu koja već zastupa čoveka koji je takođe bio žrtva istih policajaca. Od tužbe ne odustajemo, kategorični su Radosavljevići.  

Glas javnosti    

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR