Glas Javnosti

DVE BEBE UMRLE NA ROĐENJU: Produžen pritvor doktoru koji je porađao žene uz uvrede, pretnje i skakanje po stomaku (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Doktoru M. M. koga su čak tri porodilje optužile za akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Viši sud u tom gradu produžio je pritvor za još 30 dana.

- Viši sud u Sremskoj Mitrovici je dana 18. 3. 2024. godine, odlučujući po predlogu VJT Sremska Mitrovica, doneo rešenje posl. br. KPP 6/24 kojim je produžen pritvor osumnjičenom M.M. iz Rume, zaposlenom u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, osnovom člana 211 stav 1 , tačka 3 - zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP - uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl. 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz člana 251 stav 1 KZ - rečeno je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici uz napomenu da pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana, odnosno najduže do 18. aprila ove godine.


Marica Mihajlović   (Foto: Jutjub)

Čak tri porodilje su optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele ono najgore - smrt bebe usled porođaja - a porodilja Marica Mihajlović (26) je o tome i javno govorila.


Doktor M. M.  (Foto: Privatna arhiva)

Sve je počelo od Marice Mihajlović koja je svoj slučaj najpre detaljno opisala na "Fejsbuku" kako bi upozorila druge žene. Ispričala je sve: od prijema, do smrti tek rođene bebe.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR