Glas Javnosti

DOBILA HRANITELJSKU PORODICU: Udomljena devojčica žrtva teškog zanemarivanja u Mirijevu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Devojčica je prethodno bila u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Beogradu, gde se oporavila od posledica teškog zanemarivanja od strane roditelja.

Maloletna L. P. koju je otac godinama držao zatočenu u stranu u beogradskom naselju Mirijevo, smeštena je u hraniteljsku porodicu, saopštilo je Ministarstvo Srbije za brigu o porodici i demografiju.

U saopštenju se navodi da će odeljenje Gradskog centra za socijalni rad Beograd, u saradnji s hraniteljskom porodicom, preduzimati mere iz svoje nadležnosti u pogledu zaštite devojčice koju su roditelji teško zanemarivali.

Devojčica je prethodno bila u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Beogradu, gde se oporavila od posledica teškog zanemarivanja od strane roditelja.

L.P. (8) je početkom godine nađena u stanu u beogradksom naselju Mirijevu tek pošto je njenog oca bivša devojka ;prijavila zbog pretnji i zlostavljanja. Devojčica je bila u lošem stanju i neuhranjena, s vidljivim posledicama zanemarivanja, od čega se oporavljala u Dečijoj bolnici u Tiršovoj.

Podsetimo, Policija je uhapsila U. P. (37), oca zlostavljane devojčice.

Devojčica (8) je pronađena u lošem stanju pošto je pretučena partnerka Uroša P. uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.

Kako su tada mediji izveštavali, otac je svoju ćerku godinama držao zatočenu u stanu.

Ovaj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica sve te godina bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR