Glas Javnosti

DECA PRONAŠLA BOMBU PA SE IGRALA SA NJOM: Eksplozija ZATRESLA SELO, sumnja se da je bila postavljena ispod vozila

Hronika
Autor: Glas javnosti

U selu Suhi Do u opštini Tutin, grupa dece je na putu pronašla eksplozivnu napravu – bombu, koju su zatim aktivirali bacajući je na obližnju livadu.

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija. Policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila nekom iz sela postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala pre nego što je eksplodirala, ističu meštani.

Kako se od meštana saznaje sve se odigralo u četvrtak veče, kada su u blizni seoske džamije u vreme teravije namaza, primetili nepozatno lice koje je vozilo automobil Pežo karavan, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

– Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vernici u džamiji klanjali. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su deca našla u petak, neko vreme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vreme, sve dok jedan od starijih dečaka, nije bombu bacio na livadu, gde je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se celo selo zatreslo.

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među meštanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mestu događaja.

– Slučaj smo odmah prijavili policiji. Oni su došli, obavili uviđaj, slikali, pokušavali sa kamera da utvrde i saznaju šta se desilo, ko je bombu podmetnuo i kome je bila postavljena, međutim do sada nije bilo rezultata.

Zabrinutost i strah su zavladali selom dok meštani pokušavaju da shvate motiv ovog gnusnog čina. Nikome nije jasno zašto bi neko podmetnuo bombu, posebno u zajednici koja se ponosi poštenim i časnim ljudima.

Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR