Glas Javnosti

SASLUŠANI HULIGANI ZBOG NEREDA NA UTAKMICI U BEOGRADU: “Radovci” tukli policajce, “Zemunci” golmana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani osumnjičeni D. S. i B. Đ. zbog sumnje da su 11. novembra 2023. godine na utakmici između FK Zemun i FK Rad napali policijske službenike. Obojica osumnjičenih su negirali izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a D. S. i zbog opasnosti od bekstva, s obzirom da nema prijavljeno prebivalište, niti boravište u Republici Srbiji.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prema krivičnoj prijavi MUP RS D. S, vođa navijačke grupe FK Rad i B. Đ, pripadnik ove grupe su osumnjičeni da su 11. novembra 2023. godine na utakmici između FK Zemun i FK Rad napali policijske službenike.

U drugom predmetu, danas je saslušan Matija R. zbog sumnje da je na istoj utakmici, između FK Zemun i FK Rad napao golmana FK Rad.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema krivičnoj prijavi MUP RS, osumnjičeni je navijač FK Zemun, koji je sa fantomkom preko glave ušao na teren i zajedno sa grupom navijača, koja su takodje imala fantomke i napao golmana FK Rad.

Protiv svih osimnjičenih biće sprovedene dokazne radnje, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka da li će protiv njih biti podnet optužni predlog sudu.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR