Glas Javnosti

Za naše najmlađe od države još 400 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Tačno je propisano kako će se trošiti.

Iz državne kase u ovoj godini biće dodeljeno 400 miliona dinara za projekte namenjene merama populacione politike i podrške porodici. Prema konkursu koje je sprovelo Ministarstvo za brigu o porodici novac će dobiti 68 gradova i opština u Srbiji.


Najviše para leći će lokalnim samoupravama u Nišu 20 miliona dinara, Zrenjaninu 17,5, Novom Sadu gotovo 15, Surčinu 15, Blace će dobiti 12, Novi Pazar oko 10 miliona dinara. Od novca iz državne kase, prema prijavljenim projektima, finansiraće se opremanje savetovališta, nabavka minibuseva, celodnevni boravaka u predškolskim ustanovama, izgradnja igrališta, adaptacija i opremanje prostora za najmlađe.


Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić naglasila je da ministarstvo praktično više od polovine svog ukupnog budžeta izdvaja za saradnju sa lokalnim samoupravama I nevladinim organizacijama, a u cilju zajedniškog rada na poboljšanju demografske slike Srbije.

– Prošle godine smo podržali 52 lokalne samouprave, ove godine čak i više, 68 lokalne samouprave i nadam se da se naše rezultati vide, a sigurna sam da će se da vide u budućem period – istakla je Kisić.

Govoreći o prošlogodišnjim projektima koji su realizovani u saradnji sa lokalnim samoupravama, ministarka je naglasila da je izgradjeno 19 dečijih igrališta, obnovljeno 15 vrtića i 8 školskih odjeljenja, kao i da su realizovane mnogobrojne druge zajedničke aktivnosti.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR