Glas Javnosti

VELIKA POMOĆ ZA RODITELJE: Od novembra besplatni časovi engleskog za predškolce u svim vrtićima! Na kraju godine dobijaju i OVO!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Do sredine novembra u svim beogradskim vrtićima, državnim i privatnim, očekujemo da krenu besplatni časovi engleskog jezika za predškolce, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je saopštio da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce.

- O tome sam govorio u septembru. Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše ugovor i krene u realizaciju što pre. Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra - izjavio je gradonačelnik.

On je naglasio da će na ovaj način svi beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra. Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

- Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja engleskog jezika.

Glas javnosti / arhiva
foto: Glas javnosti

- Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će da biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana - izjavio je Šapić.

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR