Glas Javnosti

U ovoj banji možete provesti najjeftiniju i nezaboravnu noć: Samo par sati od Beograda

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na tri i po sata vožnje od Beograda, u neposrednoj blizini Dimitrovgrada nalazi se pravi lekoviti raj – Zvonačka banja.

Zvonačka banja je bogata prirodnim lepotama i atrakcijama, a u njenim lekovitim vodama uživali su i stari Rimljani. Ova banja se nalazi u jugoistočnom delu Srbije, a ime je dobila po selu Zvonce blizu kog se nalazi.

Zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi i prirode koja je okružuje, vazduh u Zvonačkoj Banji izuzetno je čist i svež, a i specifična je ruža vetrova koja se ovde nalazi. Sve ovo čini da je Zvonačka banja pored banjskog lečilišta i jedno klimatsko i vazdušno lečilište – jedan pravi, mali, prirodni, lekoviti raj.

Zvonačka Banja je mesto koje donosi mir, koje ponovo spaja sa prirodom i vraća Vam onu harmoniju duše i tela koju ste najverovatnije izgubili. Osim adekvatne medicinske usluge možete uživati i u mnogim turističko-sportskim atrakcijama poput: lova, ribolova, raznih sportova sa loptom.


Jedno od najviših prirodnih lečilišta

Pored činjenice da je ova banja jedno od najviših prirodnih lečilišta u Srbiji, dodatnu draž boravku daje ne samo čist vazduh, već i obilje lekovitog bilja koje opija i izgledom i mirisima. Na ovom lokalitetu je i Specijalni rezervat prirode „Venerina padina“, na kom raste retka vrsta paprati – venerine vlasi.

Uprkos tome što je turistički gotovo sasvim zapostavljena, u Zvonačku banju svakako vredi otići makar na jedan dan zbog prelepe prirode.
Cene smeštaja su pristupačne, pa se noćenje može pronaći i za samo 7 evra (820 dinara) po osobi, a često i niže.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR