Glas Javnosti

SVETSKA NEDELJA NOVCA I U SRBIJI Narodna banka obeležava je od 18. do 22. marta

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Narodna banka Srbije (NBS) će od danas pa sve do 22. marta ove godine tradicionalno učestvovati u obeležavanju Svetske nedelje novca, koje se u celom svetu organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine sa ciljem da finansijsko obrazovanje bude dostupno mladima, objavila je NBS.

Aktivnosti će biti organizovane u Pravno-poslovnoj školi u Beogradu, na Ekonomskom i Mašinskom fakultetu u Nišu, Tehničkoj školi u Vlasotincima, Trgovinsko-ugostiteljskoj školi u Leskovcu, Mašinsko elektrotehničkoj školi u Priboju, Ekonomsko-trgovinskoj školi u Prijepolju i Ekonomskoj školi u Subotici.

Za učenike i studente ovih škola i fakulteta planiran je niz aktivnosti na teme iz finansijskog obrazovanja i to održavanje stručnog predavanja „150 godina srpskog dinara“, radionica „Nemanjići novac dinastije“, „Falsifikati i „Moj budžet i ja“ kao i turnira u edukativnoj igri „Finansije za kasnije“.


Učesnici predavanja i radionica imaće priliku da se upoznaju sa istorijatom novca, posebno dinara, kao i sa elementima zaštite novčanica od falsifikovanja.

Analizirajući pojmove trošenja, zaduživanja i štednje, naučiće kako razumno da upravljaju svojim novcem, da planiraju budžet, stiču nova znanja o istorijatu naše valute. Svetska nedelja novca predstavlja globalnu akciju i održava se sa ciljem edukacije dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti.

Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske, obrazovne institucije širom sveta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR