Glas Javnosti

Proizvodnja delova za Tesla vozila uskoro u Srbiji, finalna destinacija Nemačka

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U planu je da Srbija postane važna tačka na mapi proizvodnje komponenti za električna vozila kompanije Tesla, sa krajnjim tržištem u Nemačkoj.

Ova inicijativa otvara nova vrata za domaću industriju i pruža priliku za uključivanje u lanac snabdevanja jednog od vodećih proizvođača električnih vozila na svetu.

Predviđeno je da se u Srbiji razvije proizvodni kapacitet za izradu specifičnih delova koji će se koristiti u proizvodnji Tesla vozila. Nakon proizvodnje, delovi će biti izvoženi u Nemačku, gde će biti ugrađeni u konačne proizvode. Ovaj potez ne samo da potvrđuje kvalitet i konkurentnost srpske proizvodnje, već i otvara nove mogućnosti za zapošljavanje i razvoj tehnoloških kapaciteta u zemlji.

Očekuje se da će ovaj projekat dodatno ojačati ekonomske veze između Srbije i Nemačke, kao i da će promovisati Srbiju kao značajnog igrača u oblasti proizvodnje automobilskih komponenti na međunarodnoj sceni. Izbor Srbije za ovakvu proizvodnju govori o povjerenju koje Tesla ima u lokalne kapacitete i potencijal za rast i razvoj u sektoru električnih vozila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR