Glas Javnosti

Predviđanja za kripto tržište 2024: Prekretnice i izazovi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Prepolovljenje, koje smanjuje nagradu za rudarenje Bitcoina na pola, ima potencijal da značajno utiče na njegovu cenu, smanjujući broj novih bitcoina koji ulaze u optjecaj.

U aprilu 2024. godine, kripto tržište će verovatno doživeti značajne promene, usmerene događajem kao što je prepolovljenje Bitcoina, koje je zakazano za sredinu aprila 2024. godine.

Prepolovljenje, koje smanjuje nagradu za rudarenje Bitcoina na pola, ima potencijal da značajno utiče na njegovu cenu, smanjujući broj novih bitcoina koji ulaze u optjecaj.

Historijski podaci pokazuju da je cijena Bitcoina obično porasla u periodima nakon prethodnih prepolovljenja, iako postoji varijabilnost u kratkoročnim kretanjima cene nakon ovog događaja​.

Prognoze za 2024. godinu takođe uključuju očekivanja da će tržište kriptovaluta doživeti raznovrsne trendove.

Na primer, očekuje se da će tržište predviđanja u kriptovalutama doživeti porast, a Ethereum bi mogao imati značajna poboljšanja koja će smanjiti transakcijske troškove. Pored toga, NFT tržište bi moglo doživeti obnovu, dok bi decentralizovane berze (DEX-ovi) mogle osvojiti veći udeo na tržištu.

Solana se ističe kao blockchain koji bi mogao zauzeti visoko mesto po tržišnoj kapitalizaciji, a očekuje se rast i u sektoru igara zasnovanih na blockchainu​.


Kada je reč o dominaciji u industriji, Binance bi mogao suočiti s izazovima u održavanju svoje pozicije na tržištu zbog regulatornih pritisaka i povećane konkurencije.

U 2023. godini Binance je već doživeo značajan pad u obimu trgovanja, što ukazuje na moguće promene u dinamici tržišta kripto berzi​.

Na osnovu ovih prognoza i analiza, može se zaključiti da 2024. godina obećava biti dinamična za kripto tržište, sa mnogim faktorima koji će oblikovati njegov razvoj.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR