Glas Javnosti

Pred doček Nove godine, umesto vatrometa, Beograđane je dočekala "eksplozija" cena održavanja zgrada

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kao da su cene nekretnina same po sebi nisu dovoljno šokantne, sada se pojavljuju i dodatni troškovi koji izgledaju kao da su "izleteli iz rukava".

U ovoj najnovijoj avanturi po svetu nekretnina, gde je izbor doma postao poput kviza sa skrivenim troškovima, troškovi održavanja zgrada postali su prava enigma. Opština Novi Beograd je postala "izazovno polje" gde kvadratura, starost zgrade i još bezbroj faktora utiču na cenu održavanja.

Profesionalni upravnik sa Novog Beograda otkriva nam da su cene održavanja "jače" u novijim zgradama jer se tu uključuje čak i da li postoji video nadzor, energetska efikasnost zgrade, i broj čišćenja. Očigledno, briga o zgradi postala je pravi high-tech poduhvat.


Beograđani se sada suočavaju s pitanjem hoće li investirati u stan ili će postati akcionari u održavanju zgrade. Srećom, umesto šampanjca, dobijaju poruke od profesionalnih upravnika o razmišljanju o povećanju cena investicionog održavanja "kako bi stambena zajednica mogla normalno da funkcioniše". Verovatno misle na funkciju "izvlačenje dodatnih sredstava".

U međuvremenu, novoizgrađene zgrade postaju pravo malo carstvo troškova, a stanari se pitaju da li će jednog dana, umesto klasičnog "dobar dan" susedu, morati da kažu "dobrodošli u moj kvadratni raj uz dodatak od 2.000 dinara mesečno za održavanje".

Nove godine, nove cene - dobrodošli u magični svet nekretnina u Beogradu!

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR