Glas Javnosti

POGLEDAJTE RAČUNICU: Evo koliko neradnih dana nam ostaje do kraja godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Za Dan državnosti ove godine i do devet dana slobodno

Dan državnosti ove godine obeležava se 15. i 16. februara, koji padaju u četvrtak i petak, te kada se uračuna i vikend koji sleduje većina zaposlenih u Srbiji će imati na raspolaganju mini odmor od četiri dana.

Ukoliko imate preostale dane "starog", prošlogodišnjeg odmora, pre Dana državnosti možete da uzmete tri dana slobodno i naslonite se tako i na vikend pre, i samim tim imate na raspolaganju odmor od devet dana.


Neradni dani za Praznik rada biće 1. i 2. maj, oni ove godine padaju u sredu i četvrtak, a odmah zatim slede uskršnji praznici od 3. do 6. maja, što znači da će građani imati šest vezanih dana za vreme kojih neće raditi.

S druge strane, pripadnicima islamske zajednice slobodan dan sledi Prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna.

Pripadnicima jevrejske zajednice slobodan je i 12. oktobar, kada se obeležava Jom Kipur. Naredne godine Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće neradni ponedeljak, 11. novembar.


Za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, prvi dan Božića, u sredu 25. decembra, takođe se neće raditi, podseća Danas.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR