Glas Javnosti

Počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Beograd na vodi, Aldahra, investicije u luku Novi Sad i mnoge druge investicije iz UAE su rezultat dobrih političkih odnosa naših država

Srbija je danas potpisala strateški dokument sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čime su započeti pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.


- Potpisivanjem ovog strateškog dokumenta u formalnom smislu počinju pregovori o slobodnoj trgovini između UAE i Srbije - rekao je Momirović, koji je u ime Vlade Srbije potpisao dokument.

Momirović je naglasio da će Sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE dodato podstaći nove investicije u Srbiju iz te, kako je kazao, jako bogate države.

- Beograd na vodi, Aldahra, investicije u luku Novi Sad i mnoge druge investicije iz UAE su rezultat dobrih političkih odnosa naših država - kazao je Momirović.


Ministar je istakao i da je Vlada Srbije u prethodnim godinama pokazala da je snažno okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija. Momirović boravi u dvodnevnoj poseti UAE tokom koje je imao u Dubaiju bilateralni sastanak sa ministrom za spoljnu trgovinu te zemlje Tani Ahmed Al Zajudiom.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR