Glas Javnosti

Oko 1.500 firmi u Srbiji pred bankrotom

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je od početka godine do 1. februara otvoreno još 13. stečajnih postupaka, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Izuzimajući stečajne postupke koji se vode po Zakonu o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji i stečajne postupke banaka i osiguravajućih društava, za koje je nadležna Agencija za osiguranje depozita, prema podacima kojima raspolaže Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, na dan 1. februar 2024. godine na teritoriji Republike Srbije u toku je bilo 1.497 stečajnih postupaka.

Takođe, prema podacima kojima raspolaže Agencija za licenciranje stečajnih upravnika do 1. februara 2024. obustavljeno je 787 stečajnih postupaka na teritoriji Srbije.


Do 1. februara zaključeno je 6.899 stečajnih postupaka.

Ukupno prosečno vreme trajanja za 9.183 stečajna postupka je tri godine, dva meseca i osam dana (aktivni, obustavljeni i zaključeni).

Ukupno prosečno vreme trajanja za stečajne postupke pokrenute po Zakonu o stečajnom postupku (ukupno 5.252 postupka) je četiri godine, dva meseca i tri dana.

Za stečajne postupke koji su pokrenuti po Zakonu o stečaju (ukupno 3.931) prosečno vreme trajanja je godinu i 10 meseci i 17 dana.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR