Glas Javnosti

Novih 11 ustanova u Apatinu prešlo na grejanje na gas: Investicija od 500 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Potpisivanjem ugovora o javnom privatnom partnerstvu lokalne samouprave Apatin sa predstavnicima firmi Energy supply art i B & S immobilen, kreće realizacija projekta zamene postojećih sistema grejanja na ugalj i mazut sa ekološki prihvatljivijim načinom grejanja na prirodni gas u 11 ustanova.

Predsednica opštine Apatin Dubravke Korać rekla je da je u pitanju ugovor na 15 godina, te da su partneri u projektu obavezni da zamene kotlove i uvedu instalacije, što će se desiti u narednih godinu dana, kao i da obezbede protok energenta i minimalnu temperaturu grejanja. Kako je preneo RTV, vrednost projekta je oko 500 miliona dinara.


- Rešavamo dugogošnji problem s kojim se susretala naša opština ne samo zbog energenata i ekonomičnosti, već i problem u smislu bezbednosti pogotovo u našoj najvećoj OŠ Žarko Zrenjanin gde smo svake godi popravljali stare kotlove i razmišljali šta može da se desi, a sećamo se svi eksplozije kotla i tragedije u Tehničkoj školi pre par godina. Većina naših objekata se greje na mazut i ugalj je vrlo loš energent kada je u pitanju zaštita životne sredine, te ćemo na ovaj način obezbediti bezbedan i čist način grejanja - rekla je Dubravka Korać, preneo je opštinski sajt.
Direktorica OŠ Žarko Zrenjanin Apatin Jasna Pavićević kaže da je ovo jedna od najznačajnijih investicija u ovoj školi za poslednjih 40 godina.
- Mi se grejemo na mazut, kotlovi su u jako lošem stanju, dotrajali i velika sredstva nam odlaze na tekuće održavanje grejne sezone. Ovo će biti jedno novo poglavlje i preporod za našu školu - rekla je Pavićević.

Glas javnosti /E03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR