Glas Javnosti

Najpovoljniji stanovi za kupovinu u Beogradu po opštinama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kupovina stana je za mnoge građane postala nedostižna, pogotovo kada se u obzir uzme koliko su nekretnine poskupele.

U nekim delovima Beograda, čak i najjeftinije opcije preskupe su za većinu građana, a ovi stanovi neretko dolaze sa problemima. Rešenje stambenog pitanja, uz preskupe nekretnine, postala je nemoguća misija za veliki broj Beograđana.

Radi prover koliko je najmanje potrebno novca za stan od 50 kvadrata, pronašli smo najjeftinije opcije u urbanim delovima 10 beogradskih opština – Novom Beogradu, Starom gradu, Zvezdari, Voždovcu, Paliluli, Savskom vencu, Vračaru, Rakovici, Čukarici i Zemunu.

Proverili smo koliko koštaju ti stanovi, da li su funkcionalni ili ih je ipak potrebno renovirati, da li su uknjiženi, pišu domaći mediji.

Novi Beograd

Najjeftinija opcija za kupovinu nekretnine na Novom Beogradu jeste stan na Starom Sajmištu, koji košta 92.900 evra, što je 1.858 po kvadratu.

U pitanju je dvoiposoban stan, koji je, kako se navodi u oglasu, u prizemlju jednospratne zgrade sa dvorištem. Vlasnik dalje navodi da je stan renoviran, a da se sastoji od predsoblja, trpezarije, kuhinje, kupatila, dnevne i spavaće sobe. Na kraju, iako stan ima 50 kvadrata, u oglasu se navodi da je uknjižena površina 33.

Najjeftiniji stan koji je ceo uknjižen na ovoj beogradskoj opštini nalazi se na Staroj Bežaniji i košta 102.000 evra (2.040 po kvadratu). U pitanju je stan na četvrtom, ujedno poslednjem spratu, u zgradi bez lifta, koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, kupatila i dve spavaće sobe, kao i pripadajući podrum.

Kako se navodi u oglasu, stan je u izvornom stanju, te su potrebna ulaganja.

Stari grad

Sledeća opština na kojoj smo proveravali cene nekretnina je Stari grad. Stan koji se u njoj prodaje po najnižoj ceni ipak je preskup za većinu Beograđana.

U pitanju je stan u Džordža Vašingtona, koji košta 150.000 evra (3.000 po kvadratu). Nalazi se u prizemlju petospratne zgrade, renoviran je i uknjižen.

Inače, u pitanju je dvosoban stan.

Zvezdara

Što se tiče opštine Zvezdara, najjeftiniji kvadrat pronašli smo na Mirijevu, naselju koje je, u poslednjih nekoliko godina, sve popularnije među kupcima stanova.

Konkretno, u pitanju je naselje Mirijevo 3, a stan od 50 kvadrata ovde se prodaje za 78.000 evra (1.560 po kvadratu).


Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR