Glas Javnosti

E-licitacije carinske uprave: Kako građani stiču vredne predmete po sniženim cenama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

E-licitacije koje organizuje Uprava carina Srbije postale su veoma popularne, omogućavajući građanima da po povoljnim cenama kupe zaplenjenu robu, uključujući automobile, nakit, satove, ali i razne druge predmete.
Ponuda obuhvata širok spektar artikala, od vozila do luksuznih satova i elektronskih uređaja.
Za učešće u e-licitacijama potrebno je da učesnici budu punoletni i da uplate kauciju koja iznosi 30% procenjene vrednosti robe.
Ako učesnik ne pobedi na licitaciji, kaucija mu se vraća. Procedura licitacije obuhvata nadmetanje pod šifrom i zahteva minimum tri učesnika da bi se licitacija održala.


Zanimljivo je da su na ovim licitacijama dostupni različiti predmeti, pa tako pored motornih vozila, zainteresovani mogu naći i skupocene satove, elektronske uređaje, kao i raznovrsne predmete lične upotrebe.
Na primer, građani su imali priliku da licitiraju za satove visoke vrednosti, kao što su omega speedmaster i omega seamaster profesional.

Svi zainteresovani za e-licitacije mogu da se informišu o dostupnoj robi i uslovima učešća na zvaničnom sajtu Uprave carina, gde se takođe nalaze uputstva i neophodni obrazci za registraciju​.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR