Glas Javnosti

Besplatna banjska rehabilitacija za penzionere: Kako do prava na oporavak

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Penzioneri se mogu prijaviti preko udruženja penzionera ili u filijalama Fonda PIO

Besplatna rehabilitacija u banjama za penzionere u Srbiji postala je popularna tema, s obzirom na veliki broj prijava koje se svake godine podnose za ovaj program.
Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima imaju korisnici starosnih, prevremenih starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, čija je visina penzije do određenog iznosa i koji nisu koristili ovu pogodnost u poslednje dve godine.
Penzioneri se mogu prijaviti preko udruženja penzionera ili u filijalama Fonda PIO, pri čemu treba da podnesu određenu dokumentaciju, uključujući penzijski ček i, po mogućstvu, medicinsku dokumentaciju.


Na preliminarnu rang listu može se uložiti prigovor, a nakon razmatranja prigovora objavljuje se konačna lista korisnika koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju.
Zanimljiv je podatak da je ove godine za program besplatne rehabilitacije u banjama prijavljeno oko 72.000 penzionera.

Među banjama koje su uključene u ovaj program nalaze se Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Kanjiža", "Bujanovac", "Gejzer" u Sijarinskoj Banji, "Junaković" u Apatinu, "Termal" u Vrdniku, "Banjica" u Sokobanji, kao i "Prolom Banja".


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR