Glas Javnosti

ŽITELJI ČUKARIČKE PADINE OČAJNI: ‘Gušimo se u dimu godinama! Od paljevine kablova pravi se ogroman toksični oblak sa materijama koje menjaju GENE’ (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Žitelji Čukaričke padine već godinama muku muče sa toksičnim dimom koji prave stanovnici nelegalnog kartonskog naselja, kažu, jednog od najvećeg na Balkanu.

 

Oni nesrećnici koji su pazarili stanove direktno nasuprot tog dela, uglavnom ne otvaraju prozore, gušeći se u dimu, ali se često dešava da celo naselje bude u oblaku paljevine od guma i elektro kablova koje Romi pale da bi došli do dragocene im bakarne žice, najtraženijeg repromaterijala.

Ova fotografija je nedavno objavljena u grupi “Eko straža” na društvenoj mreži Fejsbuk. Posetioci ove stranice se pitaju kako je moguće da niko od nadležnih službi ne reaguje, čak ni onda kada oblak ugrožava vozače, budući da se nalazi pored same saobraćajne petlje.

Možda su i reagovali, ali bez uspeha očigledno, budući da se ovo nastavlja, uprkos molbama građana da ih spasu od toksičnog oblaka.

-Da napomenemo ponovo po 100- ti put - nije u pitanju obično čestično zagađenje, u pitanju je toksični oblak koji sadrži dioksine i furane, materije sa najvećom kanceropotencijom u prirodi i još 80.000 drugih toksičnih materija, od kojih su mnoge mutogene (menjaju DNK i izazivaju mutaciju gena), napisano je u opisu fotografije.

Da biste videli i kako to izgleda, budući da se retko ko usuđuje da uđe u naselje, kako kažu žitelji,  pogledajte video zabeležen u Africi.

 

Često se dešava da i neko od nesavesnih komšija pali travu i granje u svom dvorištu i da ni tada ne reaguju nadležne službe, u ovom slučaju komunalci, već su primorani da zovu vatrogasce...

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR