Glas Javnosti

Željko Mitrović ne prestaje da izjavljuje gluposti: Oliveri Zekić i REM poručio: Zabrane me samo inspirišu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlasnik televizija Pink odgovorio je na društvenoj mreži X na jučerašnje saopštenje Saveta REM o prikazivanju sadržaja u kojima se koristi veštačka inteligencija.

„REM je juče učinio civilizacijski presedan, i zabranio AI satiru na televiziji Pink, verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru ludog Žeksa već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svakako, u različitim epohama, preplašiše i prestraviše mnoge! Ali nema veze, toliko toga imam u planu, da me zabrane samo inspirišu! Pored toga što sam razvio tehnologiju koja će svetu biti poznata tek za 3 do 6 meseci, reših da REM-u i Oliveri Zekić odgovorim na način kojim treba da shvate da nema tih zabrana koje mogu sprečiti brzinu tehnološke TV i video AI revolucije u kojoj sam trenutno jedan od svetskih lidera! Zato ako ste se preplašili svi zajedno, šibnite me na mesec, kao u ovoj pesmi, pa da možete lepo da se opustite u ambijentu inkvizicije i srednjeg veka, jer je tako svakako bolje za nas koji definitivno ne pripadamo ovoj sumornoj i represivnoj epohi“, naveo je Mitrović, uz montirani video kako peva pesmu Frenka Sinatre.


Podsetimo, Savet REM je juče saopštio je da bi prikazivanje sadržaja u kojima se koristi veštačka inteligencija u zabavnim, dokumentarnim, obrazovnim i drugim programima trebalo da sadrži i uočljivo obaveštenje da je program generisan posredstvom veštačke inteligencije.


Obaveštenje bi trebalo da stoji pre, tokom čitavog trajanja i na kraju prikazivanja programa generisanog posredstvom veštačke inteligencije, saopštio je REM.


Glas javnosti/N01S

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR