Glas Javnosti

ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE MARICE MIHAJLOVIĆ IZ SREMSKE MITROVICE: Porodica preuzela nalaz, evo šta piše!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Obdukcija bebe Elene, čija majka Marica Mihajlović optužila doktora M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, završena je, a Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

"Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava", otkrila je Marica.

U izveštaju pedijatara Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine se navodi da je smrt devojčice nastupila u 4.38, opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenosimo u celosti:

"Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma."


Marica Mihajlović otkrila je i da njihova porodica treba da kontaktira sa advokatom, te da neće stati dok se ne istera pravda i doktor M.M. bude kažnjen.

"Volela bih da se sve ovo reši što pre, treba i da kontaktiramo advokata, nećemo stati dok se doktor ne kazni", rekla je.

Podsetimo, nakon ispovesti Marice Mihajlović i Jelene Ivković, koje su hrabro podelile svoja iskustva o akušerskom nasilju, javnost u Srbiji sada sve više postavlja pitanja o stanju u porođajnim salama. Ovaj ozbiljan problem privukao je pažnju ne samo građana već i nadležnih institucija, a broj optužbi za neprimereno ponašanje medicinskog osoblja u porođajnim salama beleži zabrinjavajući porast.

Slučaj doktora iz Sremske Mitrovice, čije postupke je istraživala inspekcija Ministarstva zdravlja nalazi se u fokusu javnosti.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR