Glas Javnosti

ZAMUĆENA VODA U ŠAPCU : Evo šta kaže JKP Vodovod na to!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što je iz slavina u Šapcu potekla zamućena voda i povodom informacija da voda iz gradskog vodovoda nije ispravna saopštenjem koje su preneli lokalni mediji oglasili su se iz JKP "Vodovod".

"Voda je zdravstveno ispravna. To potvrđuju analize koje na terenu redovno vrše JKP Vodovod Šabac i Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Dodaje se da u pojedinim delovima grada još uvek traje "stabilizacija sistema nakon pokretanja izvorišta koje je bilo isključeno tokom radova na izmeštanju dela cevovoda koji se ukršta sa petljom autoputa i brze saobraćajnice."

Šapčani su, naime, u ponedeljak obavešteni da će zbog radova biti isključeno jedno od dva izvorišta. Nakon ovog prekida u snabdevanju i ponovnog priključenja izvorišta iz slavina je krenula zamućena voda, ali i dezinformacije da je zdravstveno neispravna.

"U kratkom vremenskom periodu moguća je pojava zamućenja vode, kao i nakon svakog prekida u snabdevanju. U ovom slučaju je to u većim razmerama jer je zahvaćen kompletan sistem. Savetujemo potrošače da ispuštaju vodu sve dok se potpuno ne izbistri", objasnili su u "Vodovodu" i pozvali građani da se posavetuju sa stručnim službama u ovom preduzeću.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR