Glas Javnosti

Zabranjen rad pet malih aerodroma u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

U pitanju su aerodromi Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak

Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo je rešenje o suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma i izrekao mere potpune zabrane korišćenja pet aerodroma.

U pitanju su aerodromi Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak. 

Kako navode iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva, tokom postupka vanrednih inspekcijskih nadzora Direktorat je utvrdio neusklađenosti u postupanju operatera aerodroma Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak, sa primenjivim odredbama Pravilnika o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma.

Vazduhoplovni inspektori Direktorata su nadziranim subjektima naložili mere i ostavili primeren rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza. 

Nakon isteka navedenog roka, inspektori Direktorata su doneli rešenje kojim su izrekli mere i ostavili dodatni rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza

Kako nadzirani subjekti nisu postupili u skladu sa ovim rešenjima i otklonili uočene neusklađenosti u predviđenom roku, Direktorat je doneo odgovarajuća rešenja o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma. Direktorat poručuje da će nastaviti intenzivnu komunikaciju sa operaterima navedenih aerodroma radi pribavljanja dokaza o usaglašenosti sa primenjivim propisima u cilju što skorijeg ukidanja navedenih suspenzija.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR