Glas Javnosti

VUČIĆ: Prvi put u istoriji, najbolji smo po pitanju fertiliteta u regionu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Moraće još da se vidi kako da se nagrade majke sa četvoro dece, istakao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija, po pitanju fertiliteta, najbolja u regionu prvi put u istoriji.

On je, na pitanje da li se u Srbiji očekuje demografski bum, rekao da je trenutno stopa fertiliteta 1,63, ali da mora da se podiže na 1,75 ako želimo da Srbija opstane.

"Kome sve ovo ostavljamo, ako nemamo decu. To je molba za sve. Osim što sebi život čine lepšim, građani tako pomažu svojoj državi", rekao je Vučić.


On je rekao i da će morati još da se vidi kako da se nagrade majke sa četvoro dece.

Govoreći o porastu penzija i plata u javnom sektoru, on je rekao da će plate u javnom sektoru biti veće za 10 odsto, penzije za 14, kao i da je povećan minimalac.


"Kada sam postao premijer oko 440.000 je primalo minimalac, a danas 260.000. Taj broj se smanjuje jer niko neće da radi za minimalac. Da bismo pomogli i onima koji ga primaju, minimalac je skočio za 17,8 odsto na 47.300 dinara", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, biće još porasta ako održimo stopu rasta koju predviđaju MMF i Vlada.

"Oni predviđaju 3,5 odsto stopu rasta, ako tako bude nemamo problema za povećanje, što će ljudi da osete kada se inflacija spusti na 3 odsto", rekao je Vučić.


Glas javnosti/U01S 



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR