Glas Javnosti

Vrtić i osnovna škola zatvoreni zbog bolesti: Neverovatan slučaj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Osnovna škola u Zasavici kao i vrtić u tom mestu nadomak Mačvanske Mitrovice od ponedeljka ne rade zato što su bukvalno sva deca, nastavnici i vaspitači bolesni što od sezonski grip, što od drugih virusnih infekcija.

Zatvorena su četiri odeljenja škole u Zasavici koje pohađa 20 učenika od prvog do četvrtog razreda matične Osnovne škole "Dobrosav Radosavljević Narod" iz Mačvanske Mitrovice, kao i vrtić u Zasavici koji pohađa desetak mališana.
Bolesna i deca i nastavno osoblje

Kako je objasnio Slađan Papić, direktor OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod", već u petak u Zasavici se nije pojavilo pola učenika, dok u ponedeljak nije došao niko, a razbolele su se i tamošnje učiteljice.


- Sve deca u Zasavici su nam bolesna i mi smo u dogovoru sa roditeljima organizovali za njih onlajn nastavu da ne bi izgubili puno od gradiva i nastavnog plana i programa. Deca su mnogo otpornija od nas starijih, tako da se nadamo njihovom brzom oporavku, a imamo informacije od roditelja sa kojima smo u stalnom kontaktu da će neka deca već u ponedeljak doći u školu - priča nam Papić.

I u matičnoj školi situacija ništa bolja

Dodaje da ni u matičnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici situacija nije ništa bolja jer ima dosta bolesnih učenika.


- Skoro u svakom razredu zbog bolesti izostalo je tokom ove nedelje od 8 do 10 učenika, a od 25 zaposlenih imamo čak petoro bolesnih. Nadamo se da će to sve brzo proći jer od roditelja imamo informacije da niko na sreću nema teže simptome bilo koje od bolesti koje trenutno haraju našom zemljom - ističe naš sagovornik.

Nada se da će se situacija već od nedelje malo normalizovati jer deca već nedelju i više dana primaju terapije i osećaju se bolje.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR