Glas Javnosti

VELEIZDAJA Univerziteta u Novom Sadu i Prirodno matematičkog fakulteta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Situacija oko DInka Gruhonjića i njegovog govora mržnje, koji je doveo studente do protesta, izgleda ne podržavaju i državne ustanove.

Čini se da Uprava Univerziteta u Novom Sadu, kao i PMF-a, apsolutno ništa protiv govora mržnje nemaju. Oni se naime, potpuno oglušuju i okreću glave od studenata koji postavljaju primer svojim protestom protiv pljuvanja naše države. 

Evo stanja iz prve ruke:

Dobar dan svima!

Oglasiću se u ime Studentskog Parlamenta PMF-a, u ime dekana PMF-a i u svoje lično ime, kao građanka ove zemlje.

Upravo sam obavila razgovor sa predsednicom studentskog Parlamenta PMF-a Jelenom Martinović i saznala da
Studentski parlament našeg fakulteta nije podržao zahtev za otkazom kolege Gruhonjića, niti pretnje o blokadi.


Kao građanka ove zemlje sam juče bila prisutna na okupljanju u znak podrške kolegi Gruhonjiću.

Kao dekan sam, pre dva sata, demonstrativno napustila sednicu Senata, uz dekanicu Filozofskog fakulteta. Naime, dekanica Filozofskog je otpočela Sednicu saopštavajući da se trenutno dešava blokada jedne članice Univerziteta, i pitajući šta tim povodom Univerzitet u Novom Sadu planira da preduzme. S obzirom da Rektor nije bio na Sednici, prorektorka je nastavila sednicu kao da se ništa ne dešava, tačnije uopšte nije odgovorila na ovo pitanje.

Oglasila sam se sa inicijativom da Univerzitet mora stati iza svoje članice i svakog člana Univerzitetske zajednice i sprečiti ova dešavanja. Nažalost, NIKO na UNI nije smatrao za shodno da Univerzitet treba da odreaguje.

Smatram da sam ovim iskazala jasan i lični i stav dekan ove kuće. Pratićemo dalje situaciju i u skladu sa dešavanjima, reagovati.

Pozdrav,
Milica Pavkov Hrvojević


Pošto je situacija takva kakva jeste, kao što je dekanica opisala u svom mailu, ništa pametnije mi ne pada na pamet nego da pozovem svakog od vas  na jedan *lični* avangardni izron iz ove slabo održavane septičke jame 
koja sebe naziva UNS, te da udahnemo malo svežeg zraka sutra ispred  plave zgrade tacno u podne, recimo?

Jedna zajednička sunčana puš pauza od 12:00 do 12:05, za svakog ko se  ubuduće bude našao u sličnoj situaciji u kojoj je kolega Gruhonjić trenutno.

A i nisam siguran da bih voleo da vidim neke "studente" sa  transparentima u holu PMF-a kako mi blokiraju prolaz, kao što su to  danas imali prilike zaposleni na Filozofskom.

PS. Bolji sam človek nego organizator, zato mi ništa pametnije ne dolazi  u susret. Zli jezici će reći da ni kao človek nisam baš nešto

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR