Glas Javnosti

UŽIVAJTE U VIKENDU: Miholjskom letu se uskoro bliži kraj, poznato kada kreće hladnije vreme

Društvo
Autor: Glas javnosti

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele

U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab, ujutru južni, popodne jugozapadni, na severu Srbije umeren. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 15°C, a maksimalna od 26°C do 30°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 14°C do 19°C.

U Beogradu će, posle prijatnog jutra, biti pretežno sunčano. Temperatura od 16 pre podne do maksimalnih 28 stepeni. Tokom celog dana duvaće umeren jugoistočni vetar.

Požarevac: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 28°C. Uveče vedro. Temperatura u 22h 19°C.

Niš: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 28°C. Uveče suvo.

Užički region: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 10°C, a maksimalna od 27°C do 29°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčano i toplo, do 24°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 14°C, a maksimalna od 27°C do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 16°C do 18°C.

Novi Sad: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna do 28°C. Uveče vedro. Temperatura u 22h 18°C.

Subotica: U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna oko 27°C. Uveče vedro. Temperatura u 22h 17°C.

Biometeoroška prognoza: biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni, cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Vreme narednih dana: U nedelju na severu Srbije zahlađenje i naoblačenje sa kišom, a na jugu toplo. Kasnije popodne i uveče kiša stiže i na jug Srbije uz pad temperature. Vetar na severu Srbije umeren do pojačan severni i severozapadni, dok će na jugu duvati slab južni i jugozapadni vetar u prvom delu dana. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 15°C, a maksimalna od 16°C u Subotici do 27°C na jugu Srbije. Uveče kiša na severu koja se premešta ka centralnim predelima. Temperatura u 22h od 10°C na severu do 18°C na jugu.

U ponedeljak znatno hladnije u svim krajevima uz duže sunčane periode. Krajem dana sa jugozapada stiže naoblačenje. U utorak na severu i istoku sunčani intervali i manji porast temperature, a na jugozapadu i jugu oblačno sa kišom. oblačno sa slabom kišom, osim po Vojvodini, gde će biti suvo. U sredu oblačno sa povremenom kišom u većini krajeva.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR