Glas Javnosti

USPEŠNO BRANILI BOJE SRBIJE: Tri odličja za leskovačke učenike na međunarodnom takmičenju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na 11. Međunarodnom takmičenju učenika ugostiteljskih i turističkih škola GATUS, održanom u Ohridu od 28. do 30. septembra ove godine učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca osvojili su tri vredna priznanja.

Zlatno odličje osvojili su u kategoriji trodnevni turistički aranžman. Najuspešniji tim u ovoj kategoriji činili su učenici leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole Anđelija Jovanović, Anastasija Ristić i Iva Srećković, sa mentorom, profesorom Bratislavom Pejićem.

Srebrno priznanje škola je dobila u kategoriji postavljanje svečanog stola. U ekipi su bili učenici Dušan Marković, Aleksandar Kostadinović i Nikola Mihajlović, uz mentora, profesora Žarka Bojovića.

U kategoriji pripremanje jela od ribe i deserta treće mesto i bronzano priznanje osvojili su učenici Stefan Tasić, Tatijana Veličković i Kristina Nešić, a mentori su bili profesori Miljan Ilići Dragoljub Pejčić, saopštila je Uprava škole.

Na Međunarodnom takmičenju učenika ugostiteljskih i turističkih škola GATUS 2023 u Ohridu učestvovalo je oko 200 učenika i mentora iz 14 škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR