Glas Javnosti

U Beogradu otvoren Karijerni centar za osobe sa invaliditetom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Forum mladih sa invaliditetom je uz podršku Američke agencije za razvoj (USAID) otvorio Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Beogradu.

Forum mladih sa invaliditetom je uz podršku Američke agencije za razvoj (USAID) otvorio Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Beogradu, sa ciljem pružanja podrške osobama sa invaliditetom u procesu traženja posla i uključivanja u radno okruženje, saopštila je Fondacija Ana i Vlade Divac.

Kako je navedeno u saopštenju, u tom centru će savetnice pružati usluge karijernog savetovanja, organizovati grupne radionice ličnog razvoja, a biće dostupne i obuke za tržište rada.


„Glavna prednost ovih usluga je mogućnost individualnog praćenja u skladu sa planom zapošljavanja i planiranim merama podrške. Pruža se podrška u identifikaciji individualnih potreba za prilagođavanjem radnog mesta i zadataka, kao i za registraciju na portalu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs“, rekla je izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća Milovanović.

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj pri misiji USAID-a Kristofer Vajt rekao je da USAID u Srbiji kao i širom sveta, uvek nastoji da nađe način da podrži inkluziju osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, te da je upravo taj karijerni centar prilika za to.

Dodao je i da im cilj nije samo da osobe sa invaliditetom nađu posao, već i da razviju svoje veštine.

Pored Beograda, centri su otvoreni i u Novom Sadu, Nišu, Subotici, Valjevu i Zrenjaninu, gde je trenutno u toku i promotivna kampanja u cilju informisanja svih osoba sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, kako da se jave i zakažu razgovor u lokalnom Karijernom centru.

Karijerni centri otvoreni su u okviru projekta „Posao po meri; Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira USAID, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom.

Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR