Glas Javnosti

TAKSISTI U OVOM GRADU IMAJU VELIKE NEPRIJATELJE: "Obeleže nam auto, ne možemo da radimo!" (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Taksistima u centru Bačke Palanke probleme prave "novi" stanovnici centra grada, kojih ima sve više. Prema priči nekih građana čini se da je situacija kao u Hičkokovim horor filmu "Vrane".

- Ako stojimo 10-15 minuta na stanici, auta budu "obeležena", da ne kažem drugačije. Kad pokušamo da obrišemo, mi budemo "obeleženi". Padaju grane, pada svašta sa drveta, sve što vrane donose. Rasteruju nam mušterije, narušavaju posao - žali se Miroslav Zelen, taksista.


Kako Miroslav iz Bačke Palanke priča, vrana je bilo i prethodnih godina, ali mnogo manje, dok je situacija sada katastrofalna.

Koje vrane "napadaju"

Iako mnogi misle da se radi o vranama u pitanju je ptica gačac, iz roda vrana.

    i misle da se radi o vranama u pitanju je ptica gačac, iz roda vrana.


    Prema rečima Rastislava Turčana iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, možda stariji građani pamte, da ih je u centru grada bilo mnogo, mnogo više, pre orezivanja platana.


    "Polako se i gačci vraćaju, što nekima ne odgovara zbog buke, galame, prljanja, ali ptice su tu našle lepo mesto za gnežđenje, Zbog prošlogodišnje oluje imaju jako malo prostora za gnežđenje i sada se vraćaju na neka stara mesta - napominje on.



    Glas javnosti/B06S

    BONUS VIDEO


    SKINI APLIKACIJU

    glas javnosti android
    glas javnosti IOS
    

    POVEZANE VESTI


    

    KOMENTAR