Glas Javnosti

Sunčanje na groblju Oslobodilaca Beograda: Muzej žrtava genocida traži sankcije (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Muzej žrtava genocida saopštio je da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu jedan od vojnih memorijala koji su "u kontinuitetu izloženi čestom i neprimerenom odnosu većeg broja naših sugrađana".

U saopštenju se kao primer navodi da je upravo to mesto nedavno jedna sugrađanka „izabrala za sunčanje“.

„Zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljene sporstkim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje. Prizor koji su pre izvesnog vremena zabeležile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu izabrala za sunčanje“, navodi se u saopštenju.


Dodaje se da je „nedolično, sramotno i nedopustivo ponašanje“ primećeno od strane „brojnih sugrađana“ i na drugim vojnim memorijalima, stratištima i gubilištima iz perioda Drugog svetskog rata, povodom čega je Muzej žrtava genocida apelovao na odgovorne u lokalnim samoupravama, u resornim ministarstvima i javnim tužilaštvima, „da bez odlaganja reaguju na ovakve postupke i propisno ih sankcionišu“.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR