Glas Javnosti

STRAVIČNO : Građani Novog Sada dobili informaciju da voda se oseća na naftu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz broda koji je pod bugarskom zastavom plovio Dunavom izlilo se 35.000 tona goriva, a naftna mrlja koja pluta ovom rekom zabrinula je građane. Pojedini su čak počeli da tvrde da se pijaća voda u Novom Sadu oseća na naftu, a neki su u panici prestali da piju "česmušu" jer su nadležni zabranili kupanje na gradskoj plaži "Štrand".

Građani su na društvenim mrežama počeli da šire objave u kojima navode da voda smrdi, da je promenila ukus, ali i pitaju svoje sugrađane šta da rade.

- Voda u Novom Sadu se oseća na naftu, nemojte je piti! - glasila je objava jednog građanina na društvenoj mreži.

Sa druge strane, pojedinci su samo tražili savet u raznoraznim grupama, a odgovori su bili različiti. Tako je jedna Novosađanka pitala da li drugi građani piju vodu sa česme s obzirom na to da je kupanje na Štrandu zabranjeno.


Dok su jedni tvrdili da bez opterećenja piju vodu i ne misle da postoji veza između naftne mrlje i zagađenja pijaće vode, drugi izrazili sumnju u ispravnost.
- To se i ja pitam, zataškalo se nešto - započeli su građani raspravu.
Blago vama hrabrima koji pijete tehničku vodu iz česme. Vi čekate da vam neka struka iz TV kutije javi da voda nije za piće.Jednostavno je, odnesite vodu na pregled zbog vaše dece i naravno recite da je voda iz nn izvora. Srećno!! - glasio je drugi komentar.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR