Glas Javnosti

ŠTA JE SA LJUDIMA : Kamenicama napadnuti radnici „Gradske čistoće“ koji su zaprašivali komarce

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dva radnika "Gradske čistoće" napadnuta su u četvrtak uveče u beogradskom naselju Altina prilikom sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca metodom hladnog zamagljivanja, saopšteno je iz tog javno-komunalnog preduzeća.

Incident se dogodio oko 21 sat, kada su dva napadača izrazila negodovanje zbog toga što se na tom mestu sprovodi akcija suzbijanja komaraca, te su kamenicama napali ekipu JKP „Gradska čistoća“, posle čega su pobegli.

Prilikom napada nije bilo povređenih, dok je na službenom vozilu, koje ekipe Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine koriste za tretman suzbijanja komaraca, načinjena velika materijalna šteta, navode iz „Čistoće“.

Pripadnici MUP-a Srbije su u brzom roku izašli na lice mesta i izvršili uviđaj, navodi se u saopštenju.

JKP „Gradska čistoća“ oštro je osudila sve učestalije napade na svoje zaposlene koji rade svoj posao, za dobrobit svih sugrađana, i napominju da će biti preduzete sve neophodne zakonske mere, jer je preduzeće u obavezi da zaštiti svoje zaposlene i neće se tolerisati niti jedan vid nasilja.

„Gradska čistoća“ ističe da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, a da građani nemaju razloga za strah.

Iz preduzeća apeluju na građane da imaju u vidu trud i posvećenost zaposlenih, kao i značaj posla koji obavljaju za sve građane, kao i da se uzdrže i omoguće zaposlenima da nesmetano obavljaju svoj posao.

Glas javnosti/R05S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR