Glas Javnosti

SPREMITE SE ZA NOVU AKCIJU SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Ova 3 prekršaja naročito će biti pod lupom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od ponedeljka počinje sa sprovođenjem međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od ponedeljka počinju sa sprovođenjem međunarodne akcije pojačane kontrole saobračaja "Roadpol" koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača, tako i putnika, nepropisne upotrebe mobilnog telefona, nepropisnog prevoza dece, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

– Ova akcija, koja će trajati do 17. marta deo je međunarodne aktivnosti koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope. U toku marta prošle godine, u istoj akciji, na području Policijske uprave u Prijepolju, otkriveno je ukupno 438 prekršaja, od kojih je najviše prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 251, a potom i prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona – 103 – kaže ispred PU Prijepolje oficir saobraćajne policije Petar Kijanović.


On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju saobraćajne propise, koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, da ne koriste nepropisno mobilni telefon u toku vožnje, kao i da decu prevoze bezbedno.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mirko u 09.03.2024 14:27:45 h
     0 
TRT!