Glas Javnosti

SPREMITE PARE ZA OVO LETO: Na letovanju, pored smeštaja naplaćivaće se i ova usluga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naknada za čišćenje je nova naknada koja se naplaćuje na kraju letovanja.

Osim cene smeštaja, puta, hrane, tu je još jedna stavka koja je sada prilično poskupela. Novac za smeštaj, put, izlete, svakodnevni trošak i – za naknadu za čišćenje. Na ovu poslednju stavku ne treba zaboraviti kad je u pitanju rezervisanje letovanja.


I mada nije novina da onaj od koga uzimate privatni smeštaj traži i tu naknadu za sređivanje, mnoge su ipak iznenadile trenutne cene. Iskustvo govori da je ta naknada prethodnih godina, posebno na AirBnb, bila 10, maksimalno 15 evra.


Vlasnik smeštaja ga traži da bi apartman posle vas bio sređen kao i kad ste ušli u njega i spreman za nove goste. Sada jedan slučaj konkretno iz Rovinja, kako navodi korisnica društvene mreže "X", pokazuje da to može da ode i na 35 evra.


A ako pročešljate na "AirBnb" ponudu za hrvatsko primorje, videćete da je prosek za naknadu za čišćenje sada nešto više od 20 evra, ali da ima i dosta onih koji traže i više od 30 evra. U Crnoj Gori te cene idu od 10, pa do čak preko 50 evra.


Za neke apartmane ta stavka uopšte ne postoji, ali nemojte se iznenaditi ako vas vlasnik o tome obavesti naknadno, prilikom rezervacije. I dok pojedini ističu da u svemu ima logike jer ljudi znaju da ostave priličan nered kad izlaze iz smeštaja, većina je neprijatno iznenađena jer, kako kažu, to nije više simboličan dodatni trošak za letovanje.



Glas javnosti/M01S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR